Inhoud tocht

 

Na aankomst op 12 mei 2013 in Nepal, brengen we twee dagen door in Kathmandu. Tijdens deze twee dagen zullen we oa een bezoek brengen aan de Boudhanath en Swayambhunath (Monkey Temple) die allebei op de wereld erfgoedlijst staan.

Op 15 mei starten we de zogenaamde oude expeditie route die zijn oorsprong vond in de jaren 50. Dezelfde route die sherpa Tenzing Norgay en Sir Edmund Hillary liepen alvorens zij op 29 mei 1953 als eersten de top van de Mount Everest beklommen.

De route begint in Jiri en brengt je de eerste dagen via Bhandar, Sete, Junbesi, Nuntala, Bupse en Choplung. Dit gedeelte van de reis voert je over onder andere een pas van 2700 meter, de Lamjura pas (3530 meter) en Trakshindo pas (3071 meter). Zodra je de Dodh Kosi rivier bent over gestoken stijg je het laatste gedeelte naar Namche waar we op 21 mei aankomen.

In Namche is een rust cq acclimatisatie dag. Tijdens deze dag is de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Boedistische klooster van Namche en het hoofd kwartier van het “National Park”.

Op 23 mei zetten we onze reis voort en gaan we naar Tengboche (3860 meter) waar wederom een acclimatisatie dag staat gepland. Tengboche is het culturele en religieuze centrum voor de mensen in de Khumbu regio waar we ons bevinden. Het Boedistische klooster dat zich hier bevind is het belangrijkste klooster uit de regio. Tijdens de rust dag is het mogelijk om hier een dienst bij te wonen.

Vervolgens zullen we via Tengboche, Dingboche en Lobuche op 27 mei 2013 aankomen in Mount Everest Base Camp op 5360 meter.

Aan het eind van de trekking zijn er vervolgens twee mogelijkheden voor het voortzetten van de reis. Men kan kiezen voor de optie om op 28 mei 2013 in 2 dagen terug te wandelen naar Namche. De andere mogelijkheid is dat men na een rustdag op 28 mei in Mount everest Base Camp, op  29 mei 2013 mee doet aan de hoogste marathon ter wereld, de Mount Everest marathon. Deze marathon gaat van Mount Everest Base Camp naar Namche waar we elkaar allemaal weer treffen. Op 30 mei zullen we gezamenlijk naar Lukhla trekken vanaf waar de volgende dag een binnenlandse vlucht nemen naar Kathmandu.

Op 3 juni 2013 vliegen we vanuit Kathmandu, Nepal terug naar Nederland met een rugzak vol ervaringen en herinneringen die we nooit zullen vergeten.