Renate Ouweneel

Hoi hoi,

Mijn naam is Renate Ouweneel, 
ik ben  45 jaar, en werk 3 dagen in de week op Hogeschool Windesheim  als coördinator van de minor Event Management en het City Marketing Centre en daarnaast nog parttime als zzp’er voor projectopdrachten in de evenementenbranche. Ik ben gek op sporten, paarden en reizen en heb een enorme passie voor de bergen. In zowel de zomer als de winter probeer ik tijd vrij te maken om naar de bergen te gaan. Dit mede ook door middel van het begeleiden  van Snow- en MountainVibes reizen van VillaVibes.

De Himalaya stond al jarenlang op mijn ‘verlanglijstje’, de prachtige omgeving met hoogste bergen ter wereld en natuurlijk de cultuur en tradities in Nepal. En vanaf het moment dat Wilco zijn verhaal vertelde over zijn stichting Autisme Sportief en de geplande expeditie naar het Mount Everest Basecamp  was ik razend enthousiast. Ik vind het echt geweldig dat ik deel uit mag gaan maken van het Autisme Sportief Himalaya team,  en met een groep van 25 mensen de reis ga maken om zo op een sportieve manier Autisme Sportief onder de aandacht te kunnen brengen.
De doelen van de stichting spreken mij echt enorm aan. Kinderen uit het autistisch spectrum mogen of kunnen vaak niet mee sporten op school, en door middel van de professionele begeleiding van de vrijwilligers kunnen deze kids weer starten met sporten en zo weer doorgroeien naar sporten bij verenigingen.  In mijn werk op Windesheim  en ook bij het begeleiden van de reizen, heb ik geregeld te maken met studenten en volwassenen met autisme, en weet ik hoe geweldig het is om deze mensen met iets extra begeleiding en aandacht een duwtje in de rug te kunnen geven.  
Met deze reis kunnen we extra bekendheid voor de stichting  genereren en als team geld inzamelen voor de bouw van een fitnesstuin. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij!!

Daarnaast zal ik natuurlijk ook gaan voor mijn persoonlijke doelen. Na een ongeluk met een mountainbike in Alpe d’Huez, nu bijna anderhalf jaar geleden, dacht ik nooit meer te kunnen sporten. Diverse botbreuken en een zware hersenschudding zorgden er voor dat ik maanden niet heb kunnen sporten. Maar met de juiste begeleiding bij het revalideren en hard trainen lukt dat sporten gelukkig al weer prima. En hoe geweldig is het dan om naar dit hoogtepunt in Nepal toe te kunnen werken!
De voorpret is in ieder geval al goed begonnen. De teammeetings, het inlezen en natuurlijk het trainen geven nu al ontzettend veel energie! Na wat twijfels over mijn fitheid gaf de medische sport test afgelopen week gelukkig toch een positief advies. Ben zo blij dat ik mee kan en ik kijk er dan ook enorm naar uit om met Wilco, Neil en het enthousiaste team op 11 mei op pad te gaan richting het Mount Everest Basecamp!!