Remco Hendriks

 

Hoi, ik ben Remco Hendriks, ben 43 jaar en woon in Zwolle. Ik ben getrouwd met Leonie en heb twee kids, een jongen van negen en een meisje van zes jaar. Ik werk als beleidsmedewerker integrale veiligheid en rampenbestrijding bij de gemeente Dalfsen.

Toen Wilco zijn reis in februari maakte volgde ik deze al met veel belangstelling via de stukjes die hij schreef in de krant. Toen ik enige tijd terug las over zijn plannen om opnieuw de reis te maken en de mogelijkheid om mee te gaan dacht ik meteen: Deze kans mag ik niet voorbij laten gaan. Dit is een reis die je nooit meer zult vergeten. Een prachtig avontuur waar je volgens mij als een ander (verrijkt) mens van terugkomt.  

Maar tussen droom en daad… staan een druk gezinsleven, drukke baan (ja, dat kan als ambtenaar!) en allerlei andere beslommeringen in de weg. Of niet? Leonie twijfelde geen moment en zei: “Dat moet je doen… dit is helemaal jouw ding”. Tja, wie ben ik dan om nog nee te zeggen?

Na een gesprek met Wilco bij ons thuis was ik definitief ‘om’ en heb me meteen aangemeld. Over deze reis is goed nagedacht en wordt uitstekend voorbereid, bijvoorbeeld door de teambijeenkomsten die we elke maand gaan houden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Wilco en Neil ons veilig naar boven en weer naar beneden brengen (hoewel, als ik dat filmpje op youtube zie over het vliegveld in Lukla…). Ik weet zeker dat we met deze expeditie veel bekendheid zullen geven aan zijn mooie stichting AutismeSportief.

En als enthousiast hardloper (na een paar halve marathons ben ik nu aan het trainen voor mijn eerste marathon, eind september in Zwolle) pak ik natuurlijk ook meteen even de hoogste marathon ter wereld mee, als ik er dan toch ben…

Ik heb er enorm veel zin, volgend jaar gaat het echt gebeuren maar de voorpret is al begonnen!

 

Remco Hendriks

06-13241463